Αφοί Ασημακόπουλοι

ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, Τηλ: 210 3610092 

To 1915, ιδρύεται το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της οικογένειας Ασημακοπούλου στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται και σήμερα! Κρέμες, ρυζόγαλα, φρέσκο γάλα στο ποτήρι είχαν την τιμητική τους! Μάλιστα, πέρα από το σερβίρισμα στα παραδοσιακά μαρμάρινα τραπέζια της εποχής, γινόταν & delivery από τα 20 ανίψια του ιδρυτή του γαλακτοπωλείου! 

Γύρω στο 1930, τα 4 ανίψια Ασημακόπουλοι - που είχαν κατέβει με τα πόδια από το χωριό για να δουλέψουν στο θείο τους - αγοράζουν το μαγαζί έναντι 50.000 προπολεμικών δραχμών! Η πορεία προς την επιτυχία μόλις ξεκινά! Πρώτο βήμα η εισαγωγή αγελάδων από την Ολλανδία και η ίδρυση βουστάσιου. Πλέον, είναι σε θέση να παράγουν το δικό τους γάλα και να προμηθεύουν και άλλους γαλατάδες της Αθήνας.

Τη δεκαετία του '50, αφού νωρίτερα με δική τους πρωτοβουλία είχε ιδρυθεί συνεταιριστικό εργοστάσιο παραγωγής παγωτού, μπαίνουν δυναμικά στη ζαχαροπλαστική! Αρχικά με γαλακτομπούρεκα, τσουρέκια, παγωτά, πάστες ενώ μερικά χρόνια αργότερα, θα δοθεί και έμφαση στη σοκολατοποιία.

Τη δεκαετία του '80, βρίσκονται στο τιμόνι της επιχείρησης ο Δημήτρης & ο Θανάσης, παιδιά του Βασίλη Ασημακόπουλου! Δικό τους δημιούργημα είναι το πιο σύγχρονο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που υπήρξε ποτέ στην Αθήνα μέχρι τότε! Στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου ξεκίνησε το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο στις αρχές του αιώνα! 

Πλέον στις ημέρες μας, η τρίτη γενιά (Τζέιν & Χριστίνα), έχει ήδη δώσει δυναμικά το παρόν στην επιχείρηση με φρέσκες ιδέες, αλλά και την ίδια προσήλωση στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών και τις παραδοσιακές συνταγές.

Tip: Γνωρίζατε ότι στο ζαχαροπλαστείο Αφοι Ασημακόπουλοι χρησιμοποιούν αυθεντική ελληνική σοκολάτα, φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους αλλά και γάλα απευθείας από επιλεγμένους κτηνοτρόφους?

Επικοινωνήστε με το ζαχαροπλαστείο Ασημακόπουλοι!

TOP